Saapuminen ja ensimmäinen päivä

"A journey of a thousand miles begins with a single step"
 - Lao Tzu

Terveisiä Kanadasta!
Eilen tosiaan oli kauan odotettu lähtö Kanadaan. Saavuttiin lentokentälle noin yhden aikaa iltapäivällä, jossa laitettiin laukku ensin menemään ruumaan ja sitten oli aika hyvästeille ja turvatarkastukselle.
Hyvästely oli aika rankkaa, mutta haikeus muuttui nopeasti iloksi ja innostukseksi, kun pääsi turvatarkastuksesta läpi.

Lennettiin Kanadaan siis Islannin kautta. Ensin oli reilu kolmen tunnin lento Reykjavikiin, jossa vaihdettiin sitten Toronton koneeseen. Vaihto lentokentällä meni tosi hyvin ja ehdittiin koneeseen ilman ongelmia. Sitten Reykjavikista oli vielä kuuden tunnin lento Torontoon.
Lennot oli aika kyllästyttäviä, mutta onneksi mulla oli ihanaa seuraa muista vaihto-oppilaista. <3


Torontoon lentokone saapui vähän seitsemän jälkeen illalla ja sitten piti vielä päästä maahan. Minulla maahantulo meni onneksi hyvin ilman ongelmia, näytin vain tarvittavia papereita ja pääsin eteenpäin. Maahantulo jännitti kyllä paljon etukäteen, kun minulla on ollut vähän hässäkkää viisumi asioiden kanssa. Pitkä tarina lyhyesti sanottuna, opiskeluviisumi hylättiin sen perusteella, että ei muka ole todisteita taloudellisesta tuesta ilman, että työskentelisi vuoden aikana. Tämä ei tietenkään ole totta, mutta hylkäyksen jälkeen ei enää ollut aikaa hakea uutta, joten maahan piti tulla sitten eTA turistiviisumilla, jolla voin olla puolivuotta täällä. Nyt on vielä tässä puolenvuoden aikana selvitettävä nämä viisumi asiat kuntoon, että saa olla maassa koko vuoden. Olen tosi ilonen, että kaikki meni ihan hyvin ilman ongelmia, koska joillain muilla meidän vaihto-oppilasryhmässä oli paljon hankalampaa tämmöisen samanlaisen eTA tilanteen kanssa.

Sitten kun päästiin maahantulosta läpi ja saatiin laukut, sunnattiin lentokentältä pois.
Vietän ensimmäisen viikon yllättäen toisen suomalaisen vaihto-oppilaan, Annin host perheessä, koska saapumisvalmennusta oli jouduttu siirtämään viikolla eteenpäin, mikä aiheutti hieman järjestelyongelmia, koska monet perheet ovat matkoilla pitkän viikonlopun (eli maanantai on vapaapäivä) seurauksena. Oma host perheeni nimenomaan on poissa kotoa. Tämä ei ole mikää ongelma, koska Annin host perhe vaikuttaa todella kivalta ja me pääsemme viikoksi mökkeilemään paikkaan nimeltä Tobermory, jonne lähdemme huomenna.
Annin host äiti tuli hakemaan meidät Toronton lentokentältä, josta oli vielä yli kahden tunnin ajomatka perheen kotiin Lucknowhun. Talolle saapuessa olin täysin väsynyt ja menin nukkumaan melkein heti.

Saapumisvalmennuksen siirto aiheutti muitakin muutoksia. Minulle, Annille ja muulle muutamalle todella lähellä sijaitsevalle vaihto-oppilaalle järjestettiin erikseen tänään tiivistetty saapumisvalmennus paikallisen aluevalvojan kotona, eikä me olla menossa sinne kunnon muutaman yön kestävään valmennukseen 7-9 syyskuuta. Tavallaan vähän harmi, että ei koe sitä eikä pääse tapaamaan kaikkia muita Kanadaan tulleita vaihto-oppilaita, mutta samalla myös ihan hyvä, koska suurin osa asioista oli vain kertausta Suomessa pidetystä lähtövalmennuksesta. Muutamassa tunnissa sai käytyä asiat ihan hyvin läpi.

Ensimmäinen päivä täällä on ollut todella ihana. Herättiin aamulla yhdessä perheen kanssa aamiaiselle, jonka jälkeen mentiin poimimaan perheen puutarhasta vihanneksia. Täällä on upeat vihreät peltomaisemat ja oli myös upea aurinkoinen päivä.


Maistettiin tänään myös ensimmäistä kertaa Kanadan suosituimman kahvilan Tim Hortonsin "kahvijuomaa" (pelkkää sokeria, ei sitä kahviksi voi kutsua). Host äiti sanoi, että monet kanadalaiset oikeasti juo tätä joka päivä (en ite pystyisi se oli niin makeeta).


Suurin osa päivästä vietettiin aluevalvojan luona saapumisvalmennuksessa, joka oli tosi kiva. Nyt on päivä jo lopuillaan ja kohta on aika mennä nukkumaan.
Jet lag tuntuu kyllä vahvasti loppupäivästä, kun alkaa väsyttää todella paljon, mutta pitäisi ainakin saada nukuttua sitten hyvin. Muuten fiilikset ovat olleet todella hyvät, vähän kyllä ärsyttää nämä muutokset ja se, että meille ei oikein kerrota niistä. Minulle on muutenkin vähän epäselvää vielä, mitä viikon jälkeen tapahtuu. Vietän nyt ainakin viikon tässä perheessä, jonka jälkeen ilmeisesti menen viralliseen saapumisperheeseeni Thamesvilleen. Koulupaikasta ei ole myöskään mitään lisätietoja vielä, mutta kyllä kaikki järjestyy nopeasti.

Hyvää viikonloppua kaikille!
Käykää myös katsomassa Annin vaihtariblogia, jos kiinnostaa: http://ayearincanada2018.blogspot.com

 - Micaela






Kommentit

  1. Moi Miksu, todella mukavat kirjoitukset sinulla ;) Innolla odotan tulevia postauksiasi. Toivotan mahtavaa vuotta sinulle, pääset varmasti kokemaan monia uusia juttuja ja kotiin tuomisena sinulla on monia asioita mm. mahtava kielitaito! Terkut Aidan takaa

    VastaaPoista

Lähetä kommentti