Kanadalainen lukio

"You have brains in your head. You have feet in your shoes. You can steer yourself any direction you choose. You're on your own. And you know what you know. And YOU are the one who'll decide where to go..."
- Dr. Seuss

Hei ja tervetuloa taas uuteen postaukseen! Tämä on postaus, jonka kirjoittamista olen odottanut kovasti.

Viime viikolla pääsin vihdoin kouluun. Kouluun rekisterisöitymisessä kesti hieman pidempään, koska koulun lautakunta toimi hitaasti.


Kouluni FE Madill Secondary School sijaitsee kaupungissa nimeltä Wingham. Koulu on kuulemma "pienempi" koulu kanadalaisin standardein, mutta koulussa on kuitenkin 700-800 oppilasta, joka on minulle suurin koulu jossa olen ikinä ollut. :D


Koulujärjestelmä on todella erilainen verrattuna Suomen lukioon.
Vuosi on jaettu kahteen jaksoon, joissa on molemmissa vain neljä kurssia. Eli vain kahdeksan kurssia koko vuoden aikana. Joten nyt koko tämän jakson, joka kestää tammikuuhun asti, opiskelen neljää eri ainetta ja jokainen päivä on samanlainen. (varmaankin alkaa kyllästyttää pian)

Tässä jaksossa minun päivät menevät näin:

8.55am - 10.10am Dynamics of Human Relations (psykologian kurssi)
10.15am - 11.30am English
12.25pm - 1.40pm Math
1.45pm - 3.00pm Art

Tuntien välissä on vain viiden minuutin tauko, jonka aikana kiirehdit seuraavalle tunnille ja puolessavälissä päivää on 50 minuutin lounas.

Tähän mennessä koulu on ollut todella kivaa ja aika helppoa. Kaikki opettajani ovat todella mukavia ja olen saanut ihania uusia kavereita.

Tunnit ja opettamistavat ovat todella erilaisia. Kaikki käyttää kansioita ja erillistä paperia täällä. Meillä ei ole oppikirjoja missään aineessa, ei edes matikassa. Opettajat antavat paljon monisteita tai laittavat oppimateriaalin nettiin.
Psykologian kurssi on paljon pelkkää keskustelua ringissä ja kurssilla on pelkkiä tyttöjä.
Englannin tunti on jaettu kurssi toisen kurssin kanssa, joten opettaja opettaa kahta kurssia samassa luokassa eikä siitä tule yhtään mitään. Puolet tunnista menee vain siihen kun odotamme, että opettaja puhuu toiselle kurssille ja luokassa melutaan paljon.
Matikan tunnit ovat todella outoja ja opettaja on aika huono, mutta asiat ovat ainakin nyt minulle tuttuja ja helppoja.
Kuvis muistuttaa eniten suomalaista lukiota, mutta samalla kurssilla on oppilaita kolmelta eri luokkatasolta, joilla on hieman eri projekteja, joten opettajalla menee aikaa toisen osan kanssa ihan niin kuin englannin kurssilla.

Koulussa on paljon erilaisia kerhoja ja urheilua. Osallistun curlingiin ja hiihtoon (:D), kun ne alkavat myöhemmin tänä vuonna ja keväällä otan ehkä jalkapalloa.

Yleisesti koulu on todella kiva ja siisti. Käytävät ovat todella leveitä. Nautin myös siitä, että koulu on aika helppoa ja rentoa, joten ei tarvitse stressata.

Kaikki on ihanaa tällä hetkellä. Host perheeni on mahtava, olen saanut ihania uusia kavereita ja englanti paranee koko ajan. Olen saanut kehuja hyvästä englannista ja aika paljon kommentteja myös aksentista, mutta kaikki sanovat, että se on ihana ja tykkäävät siitä :D

Perjantaina on koulun vaihto-oppilaiden retki Niagaran putouksille, joten kannattaa odottaa seuraavaksi postausta siitä ja paljon kuvia putouksilta.

Hyvää loppuviikkoa kaikille ja loppukoeviikkoa kaikille lukiolaisille!
- Micaela

Kommentit