Niagaran putoukset

"Water does not resist. Water flows. When you plunge your hand into it, all you feel is a caress. Water is not a solid wall, it will not stop you. But water always goes where it wants to go, and nothing in the end can stand against it. Water is patient. Dripping water wears away a stone. Remember that my child. Remember that you are half water. If you can't go through an obstacle, go around it. Water does.

- Margaret Atwood


Hei! Tässä lupaamani postaus Niagaran putouksista.

Perjantaina koulussa oli PD day, eli opettajien koulutuspäivä, joten meillä ei ollut koulua. Tämmoinen päivä on ilmeisesti joka kuukausi tai ainakin melkein.
Koulu järjesti vaihto-oppilaille tälle päivälle matkan Niagaran putouksille. Matka oli mahtava!

Justin Bieber museo Stratfordissa
Perjantai aamuna heräsin todella aikaisin ennen viittä, koska koululla piti olla jo kuudelta bussia varten. Bussiin tuli paljon vaihto-oppilaita eri kouluista, jotka kuuluvat samaan koululautakuntaan. Meidän koululta menimme ensin Listowel nimiseen kaupunkiin oppilaita varten ja sieltä Stratfordiin, josta otimme kyytiin vielä lisää oppilaita. Stratfordissa pysähdyimme kaupungin museossa, joka oli puoliksi Justin Bieber museo, koska Justin Bieber syntyi Stratfordissa.


Stratfordista jatkoimme matkaa kohti Niagaraa. Bussi matka oli todella pitkä, Stratfordiin ajo kesti yli tunnin ja Stratfordista ajoimme vielä melkein kolme tuntia putouksille. Matka oli kyllä ihan kiva, kun puhuin paljon ihmisten kanssa.

Putouksille saavuimme noin yhdentoista aikaa. Näky oli aivan uskomaton. Putouksissa virtaa noin 2,8 miljoonaa litraa vettä joka sekunti.

Horseshoe Falls



American Falls ja oikeassa reunassa pieni Bridal Veil Falls

Otimme paljon kuvia putouksista, minkä jälkeen menimme Journey Behind The Falls kiertueelle. Menimme hissillä alas tunneleihin, jotka ihmiset ovat rakentaneet putousten taakse. Tunneleista pääsi myös tasanteelle ihan putousten viereen, jossa kastui ihan täysin. Onneksi saimme keltaiset sadetakit.

Kuva tunnelista putouksen takaa


Horseshoe Falls vierestä




 Putousten jälkeen meillä oli muutama tunti aikaa tutustua Clifton Hill nimiseen katuun. Katu oli todella hieno, täynnä erilaisia aktiviteetteja ja ravintoloita. Saimme koululta passin, jolla pääsi kuuteen eri aktiviteettiin ilmaiseksi. Emme ehtineet kaikkiin, koska menimme toisen suomalaisen vaihtarin Annin kanssa syömään Rainforest Cafeeseen, johon meni ainakin puolituntia, mutta se ei haitannut. Rainforest Cafe on todella siisti ravintola, joka on koristeltu sademetsäksi. Ravintolassa on erilaisia liikkuvia koristeita ja erilaisia sademetsän ääniä. Ruoka ravintolassa oli myös todella hyvää (mutta aika kallista).

Clifton Hill katu

Rainforest Cafe
Planet Earth Pasta

 Menimme Annin kanssa ruoan jälkeen vahamuseoon ja pelihalliin, jossa oli 6D laite. Se oli todella siiti. Istuimme vain penkissä, mutta se tuntui siltä, että olisi ollut oikeasti vuoristoradassa :D. Menimme myös maailmanpyörään, josta oli hieno maisema putouksille. Tämän jälkeen kävimme ostamassa hupparit kaupasta ja menimme myös Hershey's kauppaan.



Clifton Hill maailmanpyörästä

Putoukset maailmanpyörästä
Noin kello kolme oli aika suunnata takaisin kotiin päin.
Päivä oli todella kiva ja putoukset olivat aivan mahtavat. En tajunnut, kuinka isot ne oikeasti ovat kunnes seisoin siinä vieressä. Aivan uskomatonta, mitä luonto on luonut itsestään.

Lauantaina menimme läheiseen Ripleyn kylään, jossa oli Ripley Fall Fair. Se oli suurempi kuin Lucknow Fall Fair. Paraati oli pidempi ja alueella oli karnevaali laitteita. Lauantai oli myös todella kiva päivä.


Tänään kun kirjotan tätä, olen ollut Kanadassa tasan kuukauden. Hirmu nopeasti meni ensimmäinen kuukausi. Olen päässyt kokemaan jo paljon mahtavia asioita ja olen sopeutunut tänne aika hyvin. Ensimmäinen kuukausi on todellakin ollut henkisesti suuri vuoristorata. Vaikka kuinka paljon meitä tähän yritettiin valmistaa, ei sitä yhtään osannut kuvitella miltä vaihtoon lähteminen oikeasti tuntui. Kaikki on todella erilaista ja ihan pienetkin asiat tuntuvat joskus aivan järkyttävän isoilta.

Tällä hetkellä olen todella hyvässä mielentilassa, en ikävöi Suomea oikeastaan yhtään. Kaikki on nyt niin kivaa. Olen saanut paljon kavereita ja tehnyt paljon kaikenlaista sekä koulu pitää minut myös kiireisenä. Viime postaus koulusta oli kylläkin vähän huono. Unohdin kirjoittaa aika paljon asioita, mitä minun piti kirjoittaa, joten saatan lisäillä sinne vielä vähän jotain.

Odotan innolla mitä seuraavat yhdeksän kuukautta tuovat tullessaan. Lokakuussa on paljon odotetut Thanksgiving ja Halloween sekä muuta hauskaa kuten Canada's Wonderland, joka on Kanadan suurin huvipuisto Toronton lähellä, johon host isän serkulla on meille ilmaiset liput :)

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!
- Micaela




Kommentit