Tapahtumia ja uusi host perhe

"We need never be ashamed of our tears."
- Charles Dickens, Great Expectations

Hei!

Reilut kaksi viikkoa (melkein kolme) on jo kulunut Kanadassa ja olen ehtinyt kokea kaikenlaista. Sijoitukseen ja host perheeseen liittyvät asiat ovat muuttuneet myös ihan täysin.

Viimeisen viikon aikana olen käynyt kolmessa eri tapahtumassa. Ensimmäinen oli traktori messut sunnuntaina 9.9. Tapahtuma oli ulkona kaupungissa nimeltä Blyth. Ulkona oli monenlaisia vanhoja traktoreita näytillä ja muuta tekemistä. Tapahtuma oli mielenkiintoinen ja todellakin erilainen kokemus.

Vanhoja höyrymoottori traktoreita


 Torstaina 13.9 ajoimme muutaman tunnin kaupunkiin nimeltä Woodstock, jossa pidettiin Kanadan outdoor farm show. Tapahtuma oli todella iso, siellä oli paljon nähtävää ja sieltä sai paljon ilmaista tavaraa. Ulkona oli monien yritysten kojuja ja kaikenlaista erilaista näytillä, traktoreista lehmiin ja lehmänlypsy robotteihin. Taas hyvin erilainen ja mielenkiintoinen kokemus kaupunkilaiselle.




Lauantaina 15.9 oli Lucknow Fall Fair. Se on pieni Lucknown oma tapahtuma. 11 aamulla alkoi pieni paraati, jonka jälkeen kävimme tapahtuma-alueen läpi. Tapahtumaan liittyi monenlaisia eri kilpailuja, jossa ihmiset laittavat leivoksia, omia kasvattamia vihanneksia, taidetta, valokuvia ja paljon muuta erilaista näytille ja ne arvostellaan. Alueella oli myös paljon aktiviteettejä lapsille, eläinten silittämisalue, ratsastuskilpailu, ruokakojuja ja muuta. Oli todella kiva nähdä pienen yhteisön järjestämä tapahtuma ja yhteisön yhteishenki.




Kaikki tapahtumat ovat olleet todella mielenkiintoisia kokemuksia, joista huomaa kulttuuri erot todella vahvasti.

Kävimme myös yhtenä päivänä aluevalvojan kanssa läheisessä kaupungissa nimeltä Goderich, jossa on upea Huron järven ranta.




Viime viikko on ollut todella kiireinen, mutta myös raskas henkisesti. Sijoitus ja host perhe asiat ovat muuttuneet paljon ja viime viikon aikana on ollut paljon epäselvyyttä, mitä tapahtuu. Epävarma tilanne on aiheuttanut myös jonkin verran huonoa fiilistä ja koti-ikävää.
Asiat ovat onneksi nyt järjestyneet ja jään koko vuodeksi tänne Lucknown alueelle ja menen täällä kouluun nimeltä FE Madill Secondary School, joka on viereisessä kaupungissa nimeltä Wingham. Minulle löydettiin pysyvä perhe Lucknowsta. Koulupaikkani siirrettiin tänne, koska täältä löydettiin pysyvä perhe ja muutos oli vielä mahdollinen, koska en ollut rekisteröitynyt toiseen kouluun (en edes tiennyt mikä se olisi ollut). Olen viettänyt viikon mukavan aluevalvojani luona, kunnes paperihommat saatiin hoidettua pysyvän perheen kanssa. Joten en ole mennyt Thamesvilleen, enkä menekään, joten saapumisperhe postauksen voi kokonaan unohtaa.

Saavuin tänään pysyvään host perheeseeni, joka vaikuttaa todella kivalta. Vanhemmat työskentelevät kyllä aika paljon, joten he ovat aika kiireisiä viikonpäivinä. Host äiti pitää päiväkotia paikallisille lapsille kotonaan ja tekee muutamia vuoroja hoitajana hoitokodissa. Host isä on rekkakuski ja ajaa pitkiä matkoja. Perheessä on myös kaksi pientä söpöä koiraa: 6-vuotias Lilly ja 6 kuukautta vanha Mabel sekä kissa nimeltä Jack. Host äidillä on myös minun ikäinen tytär, joka kylläkin asuu isänsä luona hieman kauempana, joten en tiedä kuinka paljon tulen näkemään häntä. Host perheellä on myös paljon erilaisia harrastuksia.
Olen innoissani tästä perheestä ja hyvin iloinen, että sain pysyvän perheen eikä minun tarvitse vaihtaa.

Kouluun minun pitäisi päästä tällä viikolla. Odotan kouluun pääsyä kovasti, koska yli kolmen kuukauden loma alkaa kyllästyttää jo.

Minusta tuntuu, että vaihtovuosi ei ole alkanut kunnolla vielä, koska en ole ollut koulussa ja perhe asiat ovat muuttuneet paljon. Mutta nyt vihdoin tuntuu, että vuosi pääsee alkamaan.

Hyvää loppuviikkoa kaikille ja parasta syntymäpäivää Iskälle ja Sannille sinne Suomeen 19.9 <3
- Micaela



Kommentit