Lokakuu: Juhlapyhiä ja muuta hauskaa

"I'm so clad I live in a world where there are Octobers."
- L.M. Montgomery, Anne of Green Gables

Upea Kanadan syksy




Hei! En ole kirjotellut hetkeen, koska lokakuu on ollut erittäin kiireinen kuukausi, joten päätin nyt kirjoittaa yhteen postaukseen kaikki, mitä on tapahtunut.

Lokakuun alussa oli heti kanadalaisten Thanksgiving. Amerikkalaiset juhlivat sitä myöhemmin marraskuussa. Täällä Thanksgiving ei ollut niin suuri asia, syötiin vain päivällistä sukulaisten kanssa.
Lauantaina 6.10 oli ensin päivällinen meillä ja host äidin sukulaiset tulivat syömään. Päivällinen järjestettiin vähän niin kuin nyyttärit, kaikki toivat jotain. Itse leivoin perinteisiä suomalaisia mokkapaloja ja mustikkapiirakan. Mokkapalat olivat suuri hitti :)




Amerikkalainen jalkapallo ei kuulu Kanadassa Thanksgiving perinteisiin sen sijaan katsottiin jääkiekkoa

Sunnuntaina 7.10 mentiin sitten host isän serkun perheen luo syömään. Aika samanlainen päivä, vain eri ihmisten kanssa.



Maanantai 10.8 oli vapaapäivä, koska se oli oikeastaan virallinen Thanksgiving päivä. Ajoimme host äidin kanssa Kitcheneriin elokuviin, koska emme keksineet parempaakaan tekemistä. Menimme katsomaan A Star Is Born, joka oli todella hyvä elokuva!

Seuraava viikko oli sitten vain normaali kouluviikko. Koulu on edelleen aika helppoa ja todella rentoa. Hieman naurattaa, kun ihmiset valittaa työmäärästä, mutta verrattuna Suomen lukioon, minun ei tarvitse tehdä paljon mitään täällä.

Sunnuntaina 14.10 oli muuten ihan normaali rento sunnuntai, mutta menimme Winghamiin tapahtumaan, jossa voi tehdä oman seinä kyltin. Etukäteen valittiin tyyli, jonka sitten sait itse maalata miten halusit. Omani oli mielestäni hyvin onnistunut :)



Kelataan viikko eteenpäin 21.10, kun menimme host isän ja hänen serkun perheen kanssa Canada's Wonderland nimiseen huvipuistoon, joka on Kanadan suurin. Päivä oli aivan mahtava ja huvipuisto oli mahdottoman iso.
Kerroin muille Linnanmäen vuoristoradan jarrumiehistä ja heidän oli vaikea uskoa sitä :D





Seuraavalla viikolla 24.10 olin koulun tietojen mukaan kipeä, toisin sanoen shoppailemassa Lontoossa :D Host äiti ehdotti, että voisimme ottaa vaapaapäivän koulusta, jos haluan shoppailemaan, koska meillä ei ollut oikein aikaa viikonloppuina siinä lähiaikoina.
Menimme ensin Costco nimiseen vähän niinkuin tavarataloon. En tiedä miten oikein kuvailisi sitä, kuvasta saa paremman idean. Perjaattessa se on jättikokoinen kauppa, josta saa kestopakkauksia mistä tahansa paljon halvemmalla.


Sen jälkeen suuntasimme CF Masonville kauppakeskukseen, jossa vietimme suuren osan päivästä. Ostin muutamia vaatteita, Lush tuotteita (vihdoin kylpyamme talossa, joten voin käyttää bath bombeja <3) ja kirjoja :D. Kirjakauppa oli upea ja aivan jättikokoinen. Kirjojen kuljetus kotiin on ensi vuoden ongelma ;)




Päivä oli todella kiva, mutta loppui aikamoisella shokilla. Ajaessa takaisin kotiin Lontoosta osuimme melkein kauriiseen. Luulin todellakin, että osuimme siihen, koska kuului kova tömähdys, mutta meitä samaan aikaan vastaantuleva auto osuikin kauriiseen. Heidän auto oli ihan romuna, keula meni ryttyyn, tuulilasi halkesi osittain ja kaikki ilmatyynyt laukesivat. Autossa olleet ihmiset olivat onneksi täysin kunnossa.
Onneksi selvisimme pelkällä shokilla.

Perjantaina 26.10 koulussa oli Halloween carnival, joka oli perjaattessa vain tapahtuma liikkasalissa, jossa pidettiin hauskaa.



Lauantaina kaiversin ensimmäisen kurpitsani host isän kanssa. Se oli tosi hauskaa ja mielestäni omani onnistui hyvin.





Keskiviikkona 31.10 oli halloween! Koulussa oli pukeutumiskilpailu, mutta minulle kerrottiin, että monet eivät yleensä pukeudu eikä minulla ollut aikaa muutenkaan hankkia pukua, joten en pukeutunut. Myöhemmin menin koulun jälkeen kaverini luo ja katsoimme perinteisiä halloween elokuvia. Emme menneet virallisesti karkki vai kepponen -kierrokselle, koska olimme syöneet jo paljon karkkia emmekä tarvinneet lisää, mutta menimme ulos kävelemään ja katsomaan halloween koristeita. Oli kiva kokea virallinen halloween, koska Suomessa sitä ei juhlita samalla tavalla.





Lokakuu oli todella hauska kuukausi, mutta aika tuntuu menevän todella nopeasti. Yhtäkkiä vaihtovuodesta on kulunut jo kaksi kuukautta. Paljon on myös tapahtunut kahden kuukauden aikana ja olen sopeutunut tänne todella hyvin. Muutamia huonoja päiviä tietysti mahtuu aina kuukauteen, mutta suurimmaksi osaksi kaikki on mennyt todella hyvin.
Arki kuluu normaalisti, koulu menee hyvin, olen lähestynyt kavereiden kanssa jo todella paljon ja tapaan uusia ihmisiä joka päivä.

Toinen postaus reissusta Torontoon tulossa pian myös!
Hyvää loppuviikkoa kaikille!
- Micaela



Kommentit