Joulukuu: arki ja muuta hauskaa

Nature gives to every time and season some beauties of its own.
- Charles Dickens

Hei pitkästä aikaa! Vähän unohtunut tämä blogiin kirjoittelu vähäksi aikaa, anteeksi siitä. Teen nyt kaksi postausta peräkkäin, koska joulukuulta on aika paljon kirjoitettavaa.

Joulukuu oli tosi ihana kuukausi, koin ja näin paljon uutta. Mutta ennen kun hypätään siihen, niin palataan marraskuun loppuun, kun täällä oli jouluparaati.

Sama idea kuin syksyllä. Lauttoja, koristeltuja autoja ja kylän asukkaat mainostivat mitä ikinä. Ihan hauska kylän yhteishenkeä näyttävä tapahtuma.

Lucknown puiston jouluvalot 




Paras vuodenaika on vihdoin täällä! Joulukuu alkoi heti kauniilla säällä. Talvi täällä on ollut tähän mennessä aika samanlainen kuin Suomessa. Lumi tulee ja menee vaihtelevasti. Täälläkin ihmiset sanovat että ilmastonlämpenemisen vaikutuksen näkee. Valoisampaa täällä kyllä on, mikä on tosi kiva. Ihmiset aina ihmeettelevät kun kerron Suomen talvipimeydestä ja että etelässäkään auringonvaloa ei ole kovinkaan pitkään pahimman pimeyden aikana.

Upeita auringonnousuja melkein joka aamu kun odottaa koulubussia. Bussi saapuu 7.54
Lucknown kylän "keskusta"
Ihana sää hiihto treeneissä
Aloitin koulussa siis hiihdon (Nordic Skiing). Treenejä on kolme kertaa viikossa, maanantaina, tiistaina ja torstaina ja ne kestää puolitoista tuntia. Joukkueessa on paljon mukavia ihmisiä ja olen saanut paljon uusia kavereita. Saimme kaikki varusteet; sukset, sauvat ja monot koululta. Se on tosi kivaa. Pienenä en tykännyt hiihdosta kovinkaan paljon, mutta ajattelin yrittää uudestaan ja täällä hiidämme luistelutyylillä toisin kuin perinteisellä, mitä meille opetettiin pienenä Suomessa. Luistelutyyli muistuttaa luistelua ja sukset ovat v muodossa. Emme käytä valmiita latuja niinkuin perinteisessä. Tykkään luistelutyylistä paljon enemmän.
Treeneissä harjoittelemme tekniikka eri tavoin ja meillä on myös kisamatkoja (ski meet). Itse en halua kisata, koska aloittelen vasta enkä halunnut kisan stressiä ja paineita. Olen mennyt kuitenkin matkoille mukaan, koska menemme kunnon hiihtoalueille ja meillä on myös vapaa-aikaa hiihtä alueella päivän aikana kisojen lisäksi. Useita tunteja kestävät bussimatkat ovat myös tosi hauskoja hiihtojoukkueen kanssa.

Ensimmäinen kisamatka Duntroonissa

Hiihtojoukkueen kavereita

6.12 oli tietysti Suomen itsenäisyyspäivä ja miten sattuikin juuri sille päivälle ensimmäinen snow day. Snow day tarkoittaa sitä että tiet ovat niin huonossa kunnossa ettei koulubussien ole turvallista ajaa joten ne eivät kulje. Kuulemma se riippuu koulubussi yritysten vakuutuksesta (vakuutus ei ole tarpeeksi kattava jos bussi kolaroi 20 lasta kyydissä koska säästävät rahaa, mikä on aika huvittavaa).
Yksinkertaisesti vain ylimääräinen vapaapäivä, joten en valita. Ilmeisesti täälläkään en saanut mennä kouluun itsenäisyyspäivänä :D. Vietin sitten osan päivästä katsoen linnanjuhlia netistä ja vain rentoutuen.  

Seuraavana päivänä 7.12 oli koulun Semi Formal. Se oli siis diskon tyylinen koulun tanssi, johon pukeuduttiin hienommin. Tosi ihana ilta, pidin hauskaa tanssien ja laulaen läheisten kavereideni kanssa.

Minä ja Abby
Myöhemmin joulukuussa menimme katsomaan koulun jääkiekko joukkueen peliä. Hauskaa vaihtelua normaali koulupäiviin.



Arki täällä kulkee tosi hyvin. Koulun on edelleen tosi helppoa eikä tuota paljon töitä. Herään aamuisin vähän ennen seitsemää ja koulubussi tulee 7.54 ja pysähtyy melkein ovemme ulkopuolelle. Bussi matka kestää noin 45 minuuttia. Päivät koostuu aina samasta lukujärjestyksestä, mutta siihen on jo tottunut. Koulu on täällä kyllä ihan hauskaa, koska näkee kavereita eikä tarvitse stressata yhtään eikä arvosanoista ole paineita. Hieman ahdistaa ajatus Suomen lukioon ja pitkän matematiikan pariin palaaminen, mutta nautin täällä vielä puolivuotta.
"Koeviikko" on tammikuun lopuusa. Omani koostuu vain englannin ja matematiikan kokeista, mutta yfu:n puoliväli valmennus on samana päivänä kuin englannin koe, joten se on vielä auki teenkö sitä ollenkaan.

Toinen postaus vielä joululomasta ja USA:n matkasta tulossa, stay tuned!
- Micaela

Kommentit