Viimeiset kuukaudet

"It was one of those March days when the sun shines hot and the wind blows cold; when it is summer in the light, and winter in the shade."
- Charles Dickens

Hei pitkästä aikaa! Hieman unohtunut tän blogin päivittely. Muutamat kuukaudet ovat olleet vain normaalia arkea, josta on vaikea saada materiaalia kirjoitettavaksi.
Tässä postauksessa kerron vähän mitä vuoden alussa ja pääasiassa maaliskuussa ja huhtikuussa on tapahtunut sekä mitkä fiilikset on tällä hetkellä kun on enää kaksi kuukautta vaihtoa jäljellä.

Kuva maalauksestani kuvis tunnin loppuprojektia varten, mikä kuvastaa mun vaihtovuotta ja tunteita

 Jakso vaihtui helmikuun alussa ja nyt koulupäiväni näyttää tältä:

Period 1 8.55-10.10: SAP - Sociology, Psychology, Antropology
Period 2 10.15-11.30: Instrumental music
Period 3 12.25-13.40: Travel & Tourism
Period 4 13.45-3.00: Math

Tykkään tästä jaksosta tosi paljon, paitsi yllättäen musiikki tuo eniten paineita kun täällä oikeasti soitetaan ihan kunnon orkesterisoittimia ja käydään läpi teoriaa. Muutaman vuoden pianonsoiton kokemus ei kyllä riitä tähän tasoon kun kaikki muut ovat soittaneet useita soittimia monta vuotta ja osaavat paljon teoriaa. Ei myöskään auta, että puolet luokasta kuuluu senior bändiin, joten ovat vielä parempia.
Aloitin huilun soittamisen, joka on ihanaa. Kappaleet joita soitamme ovat kuitenkin vaikeampia kuin mitä olen ikinä edes soittanut pianolla ja musiikin teoriaan hyppäsin suoraan level 3:een ilman mitään entistä teoria opiskelua, joten pitää tehdä paljon töitä.
Olen kyllä oppinut todella paljon ja kehittynyt ihan älytöntä vauhtia, mistä olen kiitollinen ja toivon että voin jatkaa huilun soittamista palatessani.

Hiihtokausi loppui helmikuun lopussa ja kevät alkoi. Lumi tuli ja meni vaihtelevasti maaliskuun aikana ja täällä kevät on aika samanlainen kuin Suomessa. Nurmikko muuttui vihreäksi kyllä nopeammin.

Kaunis sää helkmikuun alussa

Auringonlasku koiralenkillä
Maaliskuun alussa sain avata itselleni kirjoittaman kirjeen ennen lähtöä. Kirjoitin kolme kirjettä ennen lähtöä: yhden luettavaksi ensimmäisen kuukauden jälkeen, kuuden kuukauden jälkeen ja vaihdon jälkeen jonka jätin kotiin. Suosittelen tätä kaikille vaihtareille. Oli tosi outoa lukea kirje jonka kirjoitin kauan sitten tietämättä yhtään mitä tulen kokemaan täällä, mutta se pakotti kyllä miettimään mitä haluan viimeisiltä kuukausilta.

11-17.3 oli March break eli perjaatteessa sama kuin Suomen hiihtoloma, vain myöhemmin. Mitään niin ihmeellistä ei tapahtunut. Rentouduin, käytiin shoppailemassa, leffassa kaverin kanssa ja muita ihan perus juttuja.

Lucknown lenkkipoluilla
Maaliskuun lopulla käytiin host isän serkun vaahterasiirappi "farmilla". Oli siistiä nähdä miten siirappia saadaan puista ja mitä sille tehdään.

Vaahterasiirappia

Kanisterit täynnä siirappia
Maaliskuu tuli ja meni nopeasti, ja ennen kuin huomasinkaa oltiin jo huhtikuussa.

Huhtikuun alussa menin katsomaan koulumme draaman klubin näytelmää, jossa kaverini oli mukana.


11.4 Menimme host äidin kanssa Belmoreen vaahterasiirappi festivaaleille. Se oli tosi siisti kokemus. Paljon kojuja ja pääasia oli isot pannukakut joita sai syödä niin paljon kun halusi. Parhaat pannukakut ikinä.



Pääsiäinen oli myös rento. Täällä koulusta saa myös perjantain ja maanantain vapaaksi. Kävimme ravintolassa syömässä lauantaina, päivällinen host isän suvun kanssa sunnuntaina ja leivoin pääsiäisherkkuja. On kiva kokea iso suku täällä, koska oma sukuni on aika pieni mutta täällä perhe päivällisellä oli noin 30 ihmistä ja olimme erillisessä vuokratussa tilassa. Pääsiäismaanantaina oli upea lämmin sää, jonka vietin suurimmaksi osaksi ulkona. 

Rice krispie treat easter nests

Koirien kanssa lenkillä pääsiäismaanantaina

Mabel vs. korispallo

Jääkiekkoa on tullut myös katseltua aika paljon NHL playoffsien myötä.

Jack katsomassa Toronto vs. Boston playoff peliä mun kanssa
En päättänyt osallistua koulun urheiluun enää tässä keväällä, mutta käymme välillä katsomassa muiden pelejä normi koulutuntien sijasta.

Koulujen välinen Rugby peli
Olen päässyt katsomaan muutamia elokuvia viimeisien kuukaisien aikana myös.

5/5
4/5
3000/5














Kevät on mennyt ihan super nopeasti ja ensi viikolla on enää tasan kaksi kuukautta Suomeen palaamiseen. Tosi ristiriitaiset fiilikset. Tää on mahtavin seikkailu, joka on antanut ja opettanut mulle niin paljon enkä halua että tää loppuu, mutta samaan aikaa odotan kotiin palaamista ja kaikkien näkemistä taas. Vaihdon loppuminen ei ole pelkästään surullinen asia.
Vaihdossa rakastuu toiseen maahan ja kulttuurin, mutta samalla rakastuu omaan kotimaahan ihan erilaisella tavalla ja oppii arvostamaan pieniäkin asioita.

Sen ainakin tiedän, että haluan nauttia ja ottaa kaiken irti viimeisistä kuukausista, koska en ikinä pääse tähän elämään ja kokemukeen takaisin samalla tavalla vaikka Kanadaan joskus palaisi.

Hyvää viikonloppua ja kevättä kaikille!
Micaela

Kommentit