Toukokuu: Camping, Toronto, Stratford, Prom 2019

"April advanced to May: a bright serene May it was; days of blue sky, placid sunshine, and soft western or southern gales filled up its duration."

- Jane Eyre, Charlotte Brönte

Hei! Toukokuussa tapahtui kaikenlaista, josta tulin nyt kirjoittelemaan tähän postaukseen.


Camping 17-20.5

Kanadassa camping (leirintä/telttailu) on tosi iso juttu. Ainakin joka toisella on asuntovaunu ja viettävät viikonloppuja leirintäalueilla tai matkustaen muualla Kanadassa/Amerikassa.
21.5 maanatai oli täällä vapaapäivä, joten pääsin host perheen kansssa viikonlopuksi Parry Soundiin KOA Kampgroundille.


Host perheen asuntovaunu

KOA Kampground

Lähdimme jo perjantaina 17 päivä ja ajoimme reilut 4 tuntia pohjoiseen. Saapumisen jälkeen laitoimme kaiken valmiiksi ja söimme päivällistä. Myöhemmin pelasimme eri korttipelejä ja rentouduimme. Paistoimme nuotiolla myös S'mores:eja.

Lauantaina heräsimme aikaisin ja suuntasimme kohti Algonquin Provincial Parkia. Ajo leirintäalueelta kesti noin 2 tuntia.
Algonquinissa vaelsimme muutamalla reitillä koirien kanssa. Sää oli hieman pilvinen ja ilma oli kylmä, mutta oli silti kiva nähdä Kanadan kaunista luontoa.


Vaellusreitin näköalapaikka

Trillium kukka - Ontarion symboli

Vaellusreitin vieraskirja, josta voi nähdä mistä kaikkialta ihmiset tulee käymään



Mabel vaeltamassa

Söimme lounasta kauniilla alueella järven rannalla.






Algonquinissa näimme myös kaksi hirveä. Hirven näkeminen täällä on aika iso juttu, niitä näkee tosi harvoin.



Myöhemmin illalla kokattii päivällistä ulkona ja paistettiin taas vaahtokarkkeja ja s'moreseja.

Sunnuntaina mentiin host äidin kanssa läheiseen Port Carling kylään shoppailemaan. Sää oli myöhemmin päivällä tosi huono. Satoi kaatamalla ja ukkosti. Loput illasta oltiin asuntovaunussa, katsoimme elokuvan ja pelattiin korttia.

Maanantai oli vapaapäivä niin kuin mainitsin jo, ja aamulla suuntasimme takaisin kotiin.

Viikonloppu oli ihana ja super kiva. Olen niin kiitollinen, että pääsin näkemään vielä lisää Kanadaa ja kokemaan tämmöisen uuden kokemuksen. Tosi hyvä mahdollisuus myös viettää paljon aikaa host perheen kanssa kun vaihto lähestyy loppua.

Toronto 21.5

Heti tiistaina piti herätä super aikaisin koska bussi Torontoo lähti kuudelta aamulla. Maantiedon Travel and Tourism luokka järjesti field tripin Torontoon. Oli tosi kiva saada toinen mahdollisuus päästä Torontoon ja nähdä paljon uutta!

Koko päivän oli upea lämmin sää <3

Ensin menimme metrolla Toronton keskustaan, lähelle CN Tornia. Siitä kävelimme kohti St. Lawrence Marketia.

CN Tower



Kuuluisa Gooderham Building (Toronton flat iron building)




St. Lawrence Marketissa on paljon eri kojuja ja sieltä voi löytää mitä tahansa tuoreista hedelmistä leivonnaisiin ja koruihin. Se on vanhassa upeassa rakennuksessa, joka rakennettiin 1850 ja remontoitiin 1967 säilyttäen sen tyylin. 

Marketin jälkeen suuntasimme Eaton Centeriin, joka on jättikokoinen kauppakeskus Torontossa. Matkalla näimme kauniin kirkon. 



Yonge-Dundas Square (vähän niin kuin Toronton Times Square)



Saimme reilu tunnin shoppailu aikaa Eaton Centerissä.

Eaton Centerin jälkeen jatkoimme matkaa kohti Grafitti Alley:ä. Matkalla näimme vanhan kauniin City Hall rakennuksen ja Toronto kyltin uuden City Hallin edessä.
Vanha City Hall


CN Tower pilkistää pilvenpiirtäjien välistä




Grafitti Alley:n jälkeen saavuimme Kensington Markettiin. Kensington Market on alue johon ensimmäiset maahanmuuttajat saapui ja perusti omia ravintoloita ja kauppoja. Sieltä saa ihan aitoa meksikolaista, aasialaista etc. ruokaa. Kaduilla oli myös muusikoita ja muita esiintyjiä. 





Itse ostin meksikolaisen Torta leivän, joka oli aivan super hyvä!
Tiistai oli ihan mahtava päivä täynnä kaikkea uutta ja kivaa, mutta myös todella raskas päivä. Kävelimme koko päivän paikasta toiseen ja helpotus oli suuri kun pääsi istumaan bussiin :D.

Näin ihan uuden osan Torontoa ja maantiedon opettaja pystyi kertomaan paljon kaikista paikoista, joissa kävimme!

Startford 22.5

Keskiviikkonakin oli paljon ohjelmaa. Koulu järjesti field tripin läheiseen pieneen kaupunkiin Stratfordiin. Stratfordissa on joka vuotinen teatteri festivaali. Menimme koulun kanssa katsomaan Shakespearen Othelloa. Se oli tosi kiva nähdä, joskus oli vaikea ymmärtää vanhanaikaista englantia ja Shakespearen tyyliä, mutta ymmärsin tarpeeksi ettei ollut ongelmia seurata näytelmää.

Ensin kun saavuimme, meillä oli tunnin workshop muutaman Othellon näyttelijän kanssa. Se oli hauska ja myös hyödyllinen, koska sain perus tietoa Othellon tarinasta. Myöhemmin oli hieman helpompi seurata näytelmää.

Workshop

Teatteri ulkoa

Teatteri oli sisältä hieno!


Hieno hieman modernisoitu ja nykypäivään sijoitettu versio! Englannin kurssin Shakespearen lukemisen ja tämän jälkeen en ole kyllä mikään suurin Shakespearen fani. Todella hienoja näytelmiä, mutta lukisin jotain muuta mielummin. 

Prom 2019

Lauantaina 25.5 oli kouluni Prom! Menin kaverini Abbyn kanssa. Super ihana ilta!
Ensin menin Abbyn luo, jossa valmistauduttiin yhdessä. Prom alkoi kahdeksalta, jolloin menimme koululle ja tapasimme muut porukkaamme kuuluvat.  
Perjaatteessa Prom on vain koulun disko, eli tanssittiin, naurettiin ja yleisesti pidettiin hauskaa kauniisti laittautuneina noin kolme tuntia yhteentoista asti. Illan lopussa valittiin Prom Queen ja King. Löysin ihanan mekon täältä, jota aion käyttää myös ensi vuonna Wanhojen tansseissa!
Promin jälkeen päätimme skipata jatkot, ja menimme Tim Hortonsiin keskellä yötä sekä katsomaan leffa Abbyn luo.



Kinky Boots 26.6

Sunnutaina oli myös ohjelmaa, kun suuntasimme host äidin kanssa Kitcheneriin katsomaan Kinky Boots musikaalia. Se oli aivan mahtava, rakastin kaikkea! Musiikki, tarina, näyttelijä, kaikki oli super upeaa!


Musiikkiesitys 30.5

Torstaina koulussa oli Spring Alive tapahtuma. Siinä on musiikki esityksiä luokilta ja bändeilta sekä draama sketsejä ja monologeja. Meidän musiikin luokalla oli kaksi kappaletta jotka esitimme. Soitin huilua.

Kaverini pilasketsi Romeo ja Juliasta

Senior band


Clinton Spring Fair 31.5

Perjantai illalla menimme host isän kanssa Clinton nimiseen kylään Spring fair tapahtumaan. Siellä pidettiin demolition derby (romuralli) kilpailu. Todellakin uusi ja erilainen kokemus. Aika älytön viihdyke :D Ilta oli kuitenkin todella kiva ja maistoin perinteistä kanadalaista Candy Apple:a!








Candy Apple - Tyypillinen Kanadalainen fair herkku. Omena päällystetty karkilla




Toukokuu oli aivan mahtava kuukausi ja pääsin näkemään sekä kokemaan todella paljon uutta ja kivaa!

Nyt on jo kesäkuu??! Aika on mennyt aivan älyttömän nopeasti ja vaihdosta on jäljellä enää viimeinen kuukausi. 
Koulua on valitettavasti vielä 27.6 asti, mutta yritän tehdä kaikkea kivaa ja ottaa kaiken irti viimeisestä kuukaudesta. En tajua ihan täysin vielä, että palaan Suomeen niin pian. Tosi ristiriitaiset tunteet lopusta. Kaipaan Suomea ja kaikkia/kaikkea siellä, joten on ihana palata mutta samalla ahdistaa ihan kauheesti tämän elämän jättäminen tänne, koska tähän ei voi koskaan enää palata. Joo aion tulevaisuudessa matkustaa Kanadaan, mutta tämän elämän jonka olen rakentanut tässä vuoden aikana tulen jättämään ikuisesti.
Olen ollut niin onnekas kaikesta mitä olen saanut tämän vuoden kautta. Minulla on aivan ihana host perhe ja kaverit joita tulee ihan älytön ikävä. Olen myös ikuisesti kiitollinen tästä mahdollisuudesta kasvaa ja oppia. Vaihtovuosi on todellakin elämää muuttava kokemus kaikella mahdollisella positiivisella tavalla!

Hyvää kesää kaikille!
- Micaela



Kommentit